VERMOGEND NEDERLAND

Miljonair zijn
vergt tijd

Miljonairs in Nederland voelen zich gezonder, wonen relatief vaak in Zeeland en besteden veel tijd aan het beheer van hun vermogen. Dit en meer blijkt uit Vermogend Nederland 2017, het onderzoek naar vermogen en vermogenden dat Van Lanschot jaarlijks publiceert.

Lees verder

Vermogend Nederland brengt de wereld van miljonairs dichterbij. Het onderzoek maakt inzichtelijk waar miljonairs hun geld aan uitgeven, wie zij zijn, wat hen bezighoudt en hoe ze hun vermogen laten groeien. Zo komt naar voren dat de Nederlandse miljonair gemiddeld € 2,9 miljoen bezit. Ruim 65% van de miljonairs heeft dit vermogen vergaard als ondernemer.

De Nederlandse miljonair bezit gemiddeld € 2,9 miljoen

Opvallend
Een op de vijf ondernemende miljonairs is actief in de agrarische sector, van wie de helft in de veeteelt. Een kwart heeft een graan- of groentebedrijf. De eigen onderneming vormt voor de meeste miljonairs de belangrijkste inkomstenbron. Niet zo gek dus dat ze redelijk wat tijd besteden aan hun financiële planning. Ruim een kwart trekt er zelfs een paar uur per week voor uit. Tussen de bedrijven door surfen zes op de tien miljonairs graag naar beleggingsnieuwssites – met name FD.nl, DFT.nl en IEX.nl zijn favoriet.

Met stip op één
Waar miljonairs wonen? Vooral in Zeeland, zo blijkt. De provincie heeft een miljonairsdichtheid van 1,8%, Zeeuws Vlaanderen telt zelfs 2% miljonairs. Ook de plaatsen Laren (NH), Blaricum en Bloemendaal voeren de lijst aan: maar liefst 10% van de bewoners is daar miljonair.

Van Lanschot ontdekte nog meer opvallende eigenschappen van miljonairs. Nieuwsgierig?

Lees het uitgebreide verslag

like | 34

Aanmelden magazine

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Abonneer u nu op Cornelis,
het online magazine van Van Lanschot.

Aanhef *

Voornaam *

Tussenvoegsel(s)

Achternaam *

Postcode *

E-mailadres *

Telefoonnummer

Meld aan