BELEGGEN

Beleggen in private markets

Bedrijven vinden steeds vaker de weg naar investeerders buiten de beurs omdat ze moeite hebben met het vinden van kapitaal. Tegelijkertijd zien we dat ondernemers juist interesse hebben om te investeren in andere bedrijven. In deze private markets vinden zij elkaar. 

Lees verder

Deze alternatieve vorm van beleggen zorgt voor extra spreiding van risico’s in de beleggingsportefeuille. Aanvankelijk was deze markt vooral het speelveld voor grote institutionele partijen. Tegenwoordig wordt deze markt steeds toegankelijker voor particuliere beleggers.

Mogelijkheden van beleggen in private markets
We worden geconfronteerd met onder andere versnelde groei van de wereldbevolking, vergrijzing, de mondiale verschuiving van welvaart van ontwikkelde naar opkomende economieën en de benodigde energietransitie. Veranderingen waar veel kapitaal voor nodig is.

Alternatieve beleggingen in private markets bieden in onze ogen een uitgelezen mogelijkheid om hier gericht op in te spelen. Uiteraard kunnen marktcycli en waarderingen niet worden genegeerd in deze markten. Omdat er vaak weinig informatie beschikbaar is, is het niet eenvoudig om de juiste beleggingen te selecteren. We zetten een aantal belangrijke voordelen en risico’s voor u op een rij.

Voordelen ten opzichte van traditioneel beleggen:
• hoger verwacht rendement;
• meer spreiding in beleggingsportefeuille;
• verschillende beleggingscategorieën, ook met oog op maatschappelijk rendement;
• investeren in beleggingen die anders niet toegankelijk zijn.

Risico’s van alternatief beleggen:
• geen of zeer beperkte verhandelbaarheid;
• hogere drempel om deel te nemen;
• grondige research nodig om te bepalen of een investering interessant is.

‘15% van de beleggers onder de 50 jaar investeert al in impact beleggingen. Ze zijn van plan dit met nog eens 20% te verhogen.’
Bron: Vermogend Nederland september 2017

Financieel én maatschappelijk rendement gaan hand in hand

Steeds meer beleggers kiezen niet alleen voor financieel rendement. Zij streven ook een aantoonbaar maatschappelijk rendement na. Beleggingskeuzes worden op maatschappelijke criteria gebaseerd, om op die manier bij te dragen aan een betere wereld. Beleggers kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan betaalbare, goede gezondheidszorg en financiële diensten, het verduurzamen van de voedselketen en betaalbare en duurzame energie. Hiermee leveren zij een positieve bijdrage aan een aantal duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties.

Nieuwsgierig naar dit soort beleggingen? Lees dan ook de themapublicatie: Private Markets, beleggen buiten de beurs. Of maak direct een afspraak met een van onze beleggings­­specialisten. We vertellen u graag meer.

like | 7

Aanmelden magazine

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Abonneer u nu op Cornelis,
het online magazine van Van Lanschot.

Aanhef *

Voornaam *

Tussenvoegsel(s)

Achternaam *

Postcode *

E-mailadres *

Telefoonnummer

Meld aan